Vas zanima, kako na preprost način odstraniti madeže in blago obarvanost, ki se pojavi na torbici in denarnici, ne da bi poškodovali material? Popolnoma enostavno! S pripravki, ki jih najdete kar v vaši domači kuhinji.

Prvič: V primeru, da na vaši torbici ali denarnici ni vidnih večjih madežev, jo brez skrbi lahko očistite kar z vlažno krpico in kapljico detergenta. Čistite z blagimi krožnimi gibi. Ko končate, torbico obrišite še s suho krpico in torbica bo zasijala v svojih barvah.

Drugič: Če so na vaši torbici ali denarnici vidni sledovi plesni ali sledovi večjih madežev, ki ponavadi nastanejo z drgnenjem torbice ob druge materiale (na primer hlače iz jeansa), uporabite mešanico vode in belega vinskega kisa v razmerju 1:1. Pripravek dobro premešajte in krpico, ki ste jo pomočili v pripravek, ožemite. Z rahlimi krožnimi gibi nežno očistite površino. Mešanica bo poskrbela tudi za nevtralizacijo neprijetnih vonjav in torbico prijetno osvežila.

Tretjič: Če bi želeli poskrbeti za dodatno nego vaše torbice, pripravite pripravek iz belega vinskega kisa in lanenega olja v razmerju 1:2. V mešanico pomočite krpo, jo ožemite, in z njo z rahlimi krožnimi gibi nežno premažite torbico. Učinkovinam pustite, da opravijo svoje delo tekom noči, naslednji dan pa torbico obrišite s suho krpico.

Četrtič: V primeru, da ste na torbici opazili močnejše plesnive madeže, zmešajte vodo in 70 odstotni alkohol v razmerju 1:1. V mešanico namočite krpico, jo ožemite, in se lotite madežev. Po končanem posegu torbico obrišite z vlažno krpico.

Vaša torbica bo zasijala v svojih (osveženih) barvah. Za preventivo vam pred prvo uporabe torbice priporočam, da jo zaščitite z impregnacijskim sprejem ali peno. Impregnacija čez torbico naredi neviden zaščitni sloj, zato je torbica bolj odporna na umazanijo in vlago. Na ta način boste torbici podaljšali tudi življensko dobo.